dimanche 30 octobre 2016

Ar re Vihan hag ar re Grenn o fardañ ar yod avaloù.

Les PS-MS cuisinent la purée de pommes.


D'al lun 17 a viz Here o deus keginet ar Re Vihan hag ar Re Grenn gant sikour ar gerent. Fardet o eus yod avaloù.
Lundi 17 octobre les PS-MS ont cuisiné, aidés des parents. Ils ont préparé de la purée de pommes.



Diblusket o deus an avaloù da gentañ. Ne oa ket aes d'ober...
Ils ont d'abord épluché les pommes. Ce n'était pas facile à faire...





















War-lerc'h o deus troc'het an avaloù evit ober tammouigoù hag a zo bet poazhet en ur gastelodenn vras.
Après ils ont coupé les pommes en petits morceaux qui ont été cuits dans un fait-tout.


Klevout a rae mat er c'hlas c'hwez ar yod avaloù. Implijet eo bet evit an dartezennoù fardet d'an endervez ha debret an deiz war-lerc'h. Menan, menam !...
Ca sentait bon l'odeur de compote dans la classe. Elle a été utilisée pour les tartes préparées l'après-midi et mangées le lendemain. Miam, miam !....

Aucun commentaire: